Despre miscare

Salut! Miscarea a devenit un fenomen pe cale de disparitie mai ales in randul adultilor care in ultimul timp sunt foarte ocupati cu munca si responsabilitatile vietii incat nu mai au timp nici pentru ei. Astazi va voi propune cateva tipuri de miscare pe care le puteti oricand si pe ce durata doriti.

Ce miscare fac eu in timpul liber? In ultimii doi ani mi-am ocupat timpul cu mersul la sala, alergat(foarte rar), mers pe jos mul si uneori mai ies la un baschet/fotbal, dar aproape in fiecare zi vad minim 2-3 videoclipuri cu oameni care fac miscare :)).

Ce va propun sa faceti atunci cand aveti 5-10 minute libere si doriti sa slabiti sau sa va mentineti in forma dar nu prea aveti timp? Tipul de antrenament pe care vi-l propun se numeste HIIT (high intensity interval training), in traducere antrenament de intensitate ridicata pe intervale. Va alegeti un exercitiu cum ar fi: flotarile, genuflexiunile, sarituri sau chiar tractiuni daca aveti forta necesara si timp de 20 secunde faceti cat de multe repetari puteti, iar mai apoi 10 secunde pauza. In total vor fi 8 runde, o runda fiind formata dintr-o pauza si 20 secunde efort maxim. Veti simti pe parcursul antrenamentului ca inima va bate foarte repede, iar daca cineva va intrerupe veti observa ca vorbiti foarte greu din cauza respiratiei. Acest tip de antrenament va recomand sa il faceti de 3, maxim 4 ori pe saptamana si sa nu dureze mai mult de 6, maxim 10 minute.

Daca aveti in jur de o ora libera in fiecare zi si doriti sa faceti miscare in apartamentul/casa dvs, atunci va recomand o bicicleta eliptica deoarece va ajuta sa ardeti multe calorii din comfortul propriei case. Daca nu aveti nicio problema in a alerga pe strada si zona in care locuiti este ferita de caini care va pot ataca in orice moment, atunci va recomand sa alergati sau daca va place viteza(cum imi place mie) sa va achizitionati o bicicleta si sa pedalati timp de 30-60 minute pe zi.

Eu personal imi doresc aceasta bicicleta deoarece imi place viteza, iar bicicleta pe care am cumparat-o acum 4 ani nu mai da randament, iar aceasta bicicleta pe care mi-o doresc atat de mult sunt sigur ca o voi putea folosi multi ani deacum incolo si voi atinge o viteza mare cu usurinta.

Voi ce tip de efort faceti?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s