Despre casele din lemn

Casa din lemn

Casa din lemn

Salut! Astazi voi vorbi putin despre casele din lemn, cateva avantaje, dezavantaje, o casa din lemn impresionanta si alte chestii legate de casele din lemn. Aceste case din lemn erau cautate foarte mult inainte sa inceapa criza si de aceea nu mai sunt asa de cautate in zilele noastre, pentru ca piata este suprasaturata. Se cautau pentru ca puteau fi folosite de exemplu ca niste case de vacanta. Aveam si noi in plan sa cumparam o asemenea casa acum ceva timp cand am cumparat pamant undeva pe un deal la vreo 7 km de oras. Am aflat detalii despre casele din lemn si am observat ca se poate obtine o casuta rapida si ieftina de pe siteul  www.case-din-lemn.eu. Va recomand si voua acest site.

Care sunt avantajele unei case din lemn? Primul si cel mai important avantaj ar fi faptul ca poate fi ridicata intr-un timp foarte scurt. Ridicarea scheletului dureaza in jurul a doua saptamani, finisarea si invelirea casei dureaza cam 1 saptamana si daca se lucreaza repede la fundatia acesteia, o asemenea casa de 100 de metri patrati poate fi ridicata in aproximativ 1 luna jumate si data in folosinta. Un alt avantaj la fel de important este ca se incalzeste foarte repede in comparatie cu o casa normala, iar lemnul nu permite aparitia fisurilor, absoarbe undele seismice dar si amortizeaza vibratiile.

Care sunt dezavantajele unei case din lemn? Daca aveti copii care sar pe podea, mai ales la etaj, aceasta tripeaza si scoate zgomot. Ea trebuie izolata fonic. Alt dezavantaj ar fi faptul ca dureaza 100 de ani, asta daca il putem numi dezavantaj. Unele case din lemn sunt date cu substanta impotriva insectelor si cu solutii ignifuge impotriva incendiilor, deci aveti anumite avantaje.

Pretul cel mai mare pe metru patrat pe care l-a putut atinge o casa din lemn a fost de 450 de euro, dar a fost acum mult timp, cand erau la mare cautare. Acum pretul a scazut considerabil, ajungand undeva in jurul a 320 de euro pe metru patrat.

Casa din lemn luminoasa

Casa din lemn luminoasa

O casa din lemn impresionanta este Casa Soleta, o casa din lemn care a ajuns sa fie foarte mediatizata chiar si peste hotare. Despre aceasta casa s-a scris pe blogurile celebre din intreaga lume, chiar si pe Daily Mail si The Guardian. Aceasta casa e foarte apreciata si am aflat ca in curand la Londra se va construi una la fel ca aceasta. Ceea ce impresioneaza pe langa altele la aceasta casa, este lumina naturala din abundenta, iar atunci cand te afli intr-o astfel de casa parca ti se pare ca e mai luminoasa decat afara:).

 

Anunțuri

Un gând despre &8222;Despre casele din lemn&8221;

  1. ilyyn zice:

    Casa Soleta este dovada imaginatiei practice a umanitatii, dar mai ales se dovedeste ca unii stiu sa foloseasca aceasta imaginatie in mod constructiv, nu jalnic!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s