Surse de vitamina D

Probabil multi dintre voi nu stiti ce beneficii aduce vitamina D asa ca va spun doar atat ca aceasta ajuta oasele, le intareste si astfel devenim mai rezistenti, dar mai ales ne echilibreaza alimentatia. Sursele de vitamina D pot fi si interne dar si externe. Astfel ca o sursa importanta de vitamina D constituie urmatoarele surse:

1. Prima sursa si foarte importanta este somonul. Astfel ca aceasta este o sursa bogata in vitamina D fiind recomandata de toti nutritionistii astfel nu ne mai mira faptul ca este mai scump decat celilalti pesti( nu spun ca ceilalti nu sunt benefici). Cel mai bine este sa il prindeti voi sau cumparat de la cineva care l-a prins el, sa stiti ca nu este din comert, deoarece somonii din comert pot fi mai saraci in vitamina D.

2. Soarele este o sursa externa foarte importanta insa dupa cum stim acesta este si daunator daca stam prea mult… cateva iesiri in timpul verii sau chiar si primavara, insa vara nu trebuie sa iesim decat cand ne este recomandat de medic si intr-un interval de timp scurt si nu in timpul dupa-amiezii… razele ultraviolete isi fac aparitia si devenim victime fara sa vrem.

3. Untura. Aceasta poate fi o sursa benefica daca este utilizata in cantitati mici, cum o faceau inainte bunicii nostri, preferand untura in locul uleiurilor care nu sunt asa de recomandate. Daca folosim untura trebuie sa o folosim moderat, ea putand aduce boli de inima si mai ales obezitatea.

4. Sunca. Cu totii mancam sunca, chiar daca stim sau nu ca este o sursa de vitamina D, dar cum ziceam si aceasta trebuie folosita moderat:)

5. Ultima sursa este chiar laptele care stim cu totii ca ne ajuta oasele, ne intareste oasele si ne creste calciul:) Sincer se merita sa bei zilnic un pahar de lapte, n-are de ce sa nu iti placa, de exemplu in locul ceaiului cu biscuiti de dimineata poti prefera lapte cu biscuiti!

Reclame

Un gând despre &8222;Surse de vitamina D&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s