Solid-state drive sau SSD

Solid-state drive, este un device de stocare precum cel HDD, doar ca acesta foloseste doar microcipuri fara parti mobile. Acesta are un mare avantaj fata de HDD-uri, deoarece SSD-urile au viteze duble sau chiar triple atat pe partea de citit dar si la scriere. Sunt rezistente la socuri; fiabilitatea este foarte crescuta; nu mai este necesara defragmentarea; consuma resurse minime de energie electrica; dimensiuni foarte mici; greutate redusa; rezistenta mai mare la campurile magnetice; temperatura de functionare stabila iar zgomotul si vitratiile sunt insesizabile.

Preturile acestor SSD-uri este ridicat fata de cele clasice, adica de HDD-uri. Desigur, costul este influentat de producator precum si de spatiul de stocare. Cu cat spatiul de stocare este mai mare, cu atat pretul este mai ridicat. Iar cel mai mare dezavantaj a SSD-urilor este recuperarea datelor, deoarece se face mai greu decat recuperarea datelor de pe un HDD. Dar cum traim in lumea internet, cu siguranta va stocati datele si pe internet, intr-un cloud gratuit.

Eu folosesc SSD-uri si sunt foarte multumit, sistemul raspunde mai rapid iar jocurile se misca extrem de bine. Deoarece am un laptop, ma gandesc sa imi cumpar un SSD, deoarece stiu ca o sa am o functionalitate mai rapida a sistemului precum si rezistenta in timp, fata de HDD-urile clasice.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s