Jocurile online aduc beneficii pentru copii

joc educativMultitudinea de jocuri online imparte jocurile in mai multe categorii,
jocurile pentru copii sub varsta de 7 ani, 7 – 14 ani si respectiv
jocurile pentru adolescenti sau adulti. De multe ori jocurile sunt
jucate nu doar de copii, sunt jucate de mamici, tatici sau persoane care
vor sa se joace atunci cand n-au ce sa faca. Din propria experienta pot
sa spun ca jocurile formeaza un caractez benefic pentru copii, desigur
jocurile educative sau cele care implica cunostinte generale. Pentru ca
jocurile online sunt jucate de multi copii, jocurile trebuie sa fie cat
mai interesante si placute. Daca un joc pune copilul sa gandeasca intr-un mod pozitiv, atunci acesta va memora mai bine anumite lucruri dar isi va gestiona mai bine cunostintele despre domeniul jocului.

Parerea personala despre jocurile online este una buna, fiecare persoana are o parere proprie, pozitiva sau negativa. Nu fiecare persoana poate sa-si dea cu parerea despre jocurile online, asta deoarece multe persoane nu s-au jucat jocuri online si nu stiu ca din pierdere de timp, se castiga cunostinte noi, cultura generala despre tema jocului mai mare precum si dezvoltarea logicii.

Un studiu de caz spune ca copii sunt mult mai atenti la jocurile care implica cunostintele de baza a copilului, nu ca sunt atractive, dar sunt si foarte interesante si pe placul jucatorului. M-am jucat pe site-ul www.jocuri.biz jocuri care implica logica, gandirea si reflexele, asa ca m-am gandit sa fac o lista cu cateva beneficii pe care, eu personal, ma gandesc ca jucand anumite jocuri realizezi ca n-ai pierdut timpul degeaba. Am verificat sa vad daca gasesc informatii despre beneficiile jocurilor online asupra copiilor si am gasit acest articol (click aici). Nu sunt specificate informatii utile, ceea ce inseamna ca de multe ori parintii interzic jocurile pentru copii, pentru ca nu stiu daca sunt sau
nu benefice pentru copii.

Jocurile online educative dezvolta creativitatea si logica de gandire, de multe ori copii sunt pusi in directe ipostaze precum rezolvarea unor anumite calcule, parcurgerea unor anumite trasee si asa mai departe. Cel mai important aspect la un joc, sa distreze jucatorul. Daca jucatorul este distrat, atunci cu siguranta se va juca de fiecare data, mai
interesant este daca jocul este interesant si educativ.

Jocurile online dezvolta foarte mult rabdarea, de cele mai multe ori jocurile necesita foarte multa atentie si rabdare, daca prin jocuri rabdarea copiilor este formata, atunci copilul o sa fie rabdator si va invata sa se adapteze pe o anumita actiune, importanta sau nu.

Lasă un comentariu